May 24, 2010

Mee Ketam Part3

Assalamualaikum..

Opis mate Chon ada bgtau mee ketam yg mmg ada ketam kat Juru.
Tapi not exactly Juru, nama tmpat tuh Kuala Sg Juru.
So misi kami last month mencari mee ketam Kuala Sg Juru.

Chon kuar exit autocity jgk tapi aku tak igt la ada satu jalan dia
hentam aje msuk sbb ada nmpak signboard ke Kuala Sg Juru.

On the way ke Kuala Sg Juru kami terjumpa beberapa kedai yang menjual mee ketam.
Rupa2 nya byk org2 Sg Juru nih jual mee ketam.
Selain mee ketam ada jgk kedai mee udang.

Tapi misi kami nak carik jgk mee ketam Kuala Sg Juru!
Kereta pun di pacu dgn laju sbb dari Pekan autocity ke Kuala Sg Juru
tu jaraknye agak jauh jgk
Aku hampir2 feed-up tapi Chon relax jer

Akhirnya smpai jgk ke simpang Kuala Sg Juru
Lepas aje sikit dari simpang tuh kami nampak la
Satu signboard besar Mee Ketam Pak (ape tah hahah sori ar tak igt lupe la)
Tapi Chon tak puas ati dia kata maybe ada lagi kedai laen kot
Sbb kitaorg baru aje masuk jalan tu
So Chon memacu lagi ketanye tapi mmg dah takde dah kedai laen
So kami agak itu la kot bgai di kata.

So patah semula ke kedai tadi.
Terus order mee ketam dua!

Suasana kedai mcm menarik tau bsar n agak moden skit.
Sori ler tak smpat snap gambar kedai sbb masa tu tgh pangku arman dia tido.

Cuma tunggu lebih kurang 10minit aje mee yg ditunggu pon dah smpai
Hurm look so declicious!
Memang ada ketam! dua ekor lagi! tapi size M aje.
Tapi tak kesah la asalkan ada ketam!

Kuah mee kali ni laen agak cair mcm kuah tumisan aje
Kuah kali ni mmg takde isi ikan
Rasa mee ketam ni bagi aku ok la sedap jgk
Aku suka sbb pedas! sgt pedas!

Komen Chon dia tak brapa berkenan sgt.
Katanye rasanye ok sedap tapi
dia lagi suka mee kuah ketam tuh
Yeah aku agree mmg mee kuah ketam tu lagi sedap!

Tapi apa2 pun rasanye tetap sedap juge.
Selamat merasa!

Ini la rupa mee ketam Kuala Sg Juru! cuba la

So abis sudah kisah mee ketam..

daa....

No comments: