May 24, 2010

Mee Ketam Juru part2

Assalamualaikum

Ok masih lagi citer mee kuah ketam yer..

Last two weeks kami makan lagi mee kuah ketam di tempat yg sama itue
Aku mmg tak sabar2 nak makan mee kuah ketam tue.
Tapi kali ni kami beramah mesra skit ngn org yg amik order.

Kami tnya gerai ni mmg ada kuah ketam aje ke?
Ketam nye mmg takde ke? heheheh
Sekali terus dia tunjuk satu bekas penuh berisi ketam!
Dalam ati "hah amik hang sekali dia tunjuk ketam daa!"
Nak saiz apa? semua ada! kecik bsar order aje!

So Chon pon order ar mee kuah ketam beserta dgn ketam fresh!
Aku? aku tetap nk yg biasa..sbb?
ntah le aku dah mmg tertarik tergam ngn mee kuah ketam aje
Tak nak yg laen doh!

Mee kuah ketam aku smpai dlu
So apalagi nyum2 aku mkn dlu ar dgn lahapnye
Sori ar abg kelaparan tak dpt nk nuggu mee ketam awak tue

Mee ketam Chon tu derang masak laen
Kira spesel skit ar
Chon tak sbar tu nk tgk cane spesel nye
So dlm 3minit pastu smpai la mee ketam nye
Nampak upa mcm menarik still guna kuah yg sama
Tapi kali ni derang tumis skit kot
Sbb aku nmpak agak berminyak sdikit

Hurm aku rasa jgk ar kuah mee ketam Chon tu
Komen aku..takde la sedap sgt
Mee kuah ketam tu lagi sedap.

Upanye Chon pon mcm tu jgk
Ketamnye mmg ar sedap tapi mee kuah ketam tu
Mmg lagi sedap takde bandingannye
Walaupun takde ketam
Tapi rasa sgt la sedap!


Ha ini la rupa mee ketam tu (sori kualiti gambar tak elok sbb amik thru my phone lagik!)
Hage nye cuma RM8.50 aje murah kan!
(ikut size ketam jgk la tapi ni dikira XL nye size tau)
Kalau kat KL ni mau puluh2 hinggit!

Ok la kisah mee ketam ni belum berakhir
continue part3 plak yer muahahaa
rajin plak aku menaip arini hurm...

No comments: