Feb 3, 2010

I like Sean Faris!

Last two days nite aku tgk one movie nih kat HBO kot.

cite nye ala2 kick boxing.

Tapi kick boxing yg best la sbb hero nye tersangat la ensem!

Cite tu entitle nye: Never Back Down



Dah lama aku tak tgk hero omputih yg ensem2 cmni.


Ha ni la dia Sean Faris!

Muka dia seakan-akan Christiano Ronaldo.

Chon pon kata dia ensem cam Christiano Ronaldo!

Cite ni mmg best ar jgk..sapa2 yg suka cite lawan2 akan suka kot tgk cite nih.

Mamat jambu yg terror kick boxing!

Lepas aje tgk cite tu terus aku google carik pelakon nih

Upa2 nye dia ni mmg an american model

Patut la ensem!

Tapi lakonan nye takde la control macho sgt

nmpak real n comei aje..

Aceli 1st cite dia yg aku dah tgk

tapi tak prasan upanye Sean Faris yg berlakon

Cite tu tajuk nye Sleepover!



Ada lagi movie nye yg aku akan google tgk antaranya:

1. Forever Strong
2. Manifest Destiny
3. The Glass Eye
4. Brooklyn to Manhattan
5. Ghost Machine
6. King of Fighters
7. Amsterdam
8. The Vampire Diaries (TV Series)

Pasni pasti apa aje cite dia aku akan tgk hahahha

Selain dia ada la jgk aku suke hero2 laen cam:

My 1st hero

Johny Deep

My 2nd hero




Nicholas Rogers aka Tarabas

Kesemua di atas ni hero2 omputih jer

Aku rasa itu je kot yg menarik minat aku

Hero2 laen best jgk tapi biasa2 ajer hehhehe

tak campur lagi hero korea hahahaha

Itu cite laen la plak

Feb 2, 2010

Underwater World Langkawi VS Aquaria KLCC

Salam... Dah berbulan-bulan rasanye aku tak update blog nih.. Hurm sbb tak berkesempatan nak update n kdg2 tu takde mood sgt nak bercerita..

Satu hal lagi Chon dah baca blog aku nih..so from now on..

No more cite psl personal life..(cite psl aku beli itu beli ini rasanye tak de dah kot huhuhu)

Tapi klau aku rasa benda tu best tuk sharing so aku akan berblog la..
Masing2 punye pndpt tersendri...terpulanglah..

Kali ni aku nk cite psl Underwater World of Langkawi Vs Aquaria KLCC.

Yesterday, 1 Feb 2010 was Wilayah Day, so org2 yg keje KL n Putrajaya (semenanjung) smua cuti so apalagi Chon kata nak bwk our kids ni jalan2.

Mula2 igt nak g genting tapi pkir2 cam tak best plak so decide g Zoo Negara.

Smpai2 aje kat Zoo Negara tgk2 tiketnye fuh RM25 for adult.

Compare lak ngn price tuk Aquaria KLCC RM28.

Huh aku pon kata kat Chon alang2 beza RM3 je jom la ke Aquaria!

Chon pon suke aje kami mmg tak penah pegi lagi.

So kedek2 la plak ke Aquaria KLCC.

Tapi malangnye smlm lupa plak bawak camera.

Ish2 rugi2 takpe la takde rezki nk nunjuk2 ahaks!

Kebetulan plak Chon pon tak bwk phone dia ish2 mmg tak bagi kami amik gambar kenang-2an..

Takpe simpan aje kenangan dlm ati..

Janji our kids hepi!

Singgah dlu smyg kat msjid KLCC (ada renovation skl kat masjid tu)

Lebih kurang kol2.30 kami msuk ke Aquaria..

Aryna excluded dari charge tuk children sbb blum ckup umur lagi (save duit)

Tapi org jual tiket tu tak caya yg aryna ni blum lagi 3thun siap kena tunjuk myKids lagi! huh

My 1st impression kat Aquaria ni best la setting nye mmg cantik!

Compare Underwater Langkawi kureng skit la dari settingnye (my view ok)

But based on my observation..Aquaria ni kurang la ikan2 yg best..

Bab ni mmg Underwater Langkawi the Best la byk pilihan kita bleh tgk.

Satu lagi kat Underwater Langkawi ada byk benda baru (sbb dah otai kot)

Antara new anime, marine & port yg menarik minat aku kat Underwater Langkawi ada:
- taman ikan kod ala2 rainforest (mcm2 anime ada kat situ)
- dua jenis penguin,
- Sea lion
- Anaconda
- Samorset (small monkey - comei sgt!)
- new added rainforest insect
- sea horse yg pelbagai jenis
- coral yg cantik2!

Tapi kat Aquaria KLCC ni benda menarik minta aku:

- Tanks nye cantik2 yg paling aku suka tank yg berbentuk silinder (kat langkawi takde hehehe)
- Selected anime (yg derang rasa leh attract visitors) ada Voice over explanation.
- Feeding time best, all the divers mmg sporting!
- ikan piranha nye cantik2 n byk
- aku suka tiger shark (giginye mmg tajam mcm korang tgk kat movie tuh)
- tunnel nye panjang n canggih skit ar (sbb kita bleh berdiri on the flat escalator)

Kat bawah ni antara gambar2 yg bleh aku tunjuk.


(gambar dari google)


Semua gambar kat Langkawi ni aku pegi thun 2008 b4 arman lahir.
























(gambar dari google)

(gambar dari google)

(gambar dari google)

(gambar dari google)