Oct 30, 2009

Abis duitku

Salam..

arini apa la malang nasibku..

on the way ke klcc tiba2 kasut yg sedang ku pakai

tercabut plak tapaknye!

hish aku dok pkir ala

terpaksa kena beli baru ni

so jalan2 g klcc dgn slow2 cover malu kasutku itu

akhirnya smpai jgk kat isetan

so terjebak le ke kedai kasut

dah le time2 takde sale

tapi bila tgk2 kat valentino rudy ada plak spesel promotion

s grab ler

aku mmg berkenan brand ni paling murah mmg 100++

tapi ni tinggal 50 aje best2

so selamat la duitku arini huhuhuhu

Oct 27, 2009

Baby baru

Salam...

Weekend baru2 ni kami skluarga balik kg. So berpeluangla nengok baby baru lahir itue..

Comel nye baby ni. Baby boy ni berat semasa lahir 3.19kg.



So bertambah la lagi orang baru kat umah family Chon.

Ni anak adik dia yg baru aje kawen last year.

Murah rezki Allah bagi,

baru aje kawen raya aji thn lepas dah dpt anak b4 raya aji this year.

Alhamdulillah kluar nye pon tomei, n putih..

Oct 21, 2009

Antara mulut boya n mulut naga

Salam....

Dah lama tak update blog ni...

Aku mcm takde mood aje nak berblogging.

Sbb cam takde mende nk di story mory..

Tak abis2 psl hal family cam boring plak

Nk buat cite lain nak kena carik idea jgk..

Hurm...

Itu la lumrah hidup ni..

Kita sebagai manusia boleh merancang apa benda yg kita nak ia jadi..

Tapi Allah jua yang menentukan...

Kita jgk yg memilih jalan hidup kita sendiri...

Aku jgk telah pilih jalan hidupku sendiri...

Tapi kadang2 kita boleh jgk tersalah pilih...

Kita sangkakan kita dah secure dgn jalan yg kita pilih

Tapi kdg2 secure tu hanya tuk sementara ajer..

Kita sangka kita dah kuar dari mulut boya

Tapi upanye kita msuk plak mulut naga nangih

Antara boya ngn naga dua2 pon aku takmo

Tapi kalu dah termasuk cmne? huhuhuhuu

Camne nak kuar?

Ada jalan..

Tapi jalan nye kena perlu lebih usaha...


P/S: sapa2 tak paham entry ni tak payah le pening2 kpla pkir hanya aku n Allah aje yang tahu huhuuhuhu disbbkan ini blog aku so just nk luah kan aje...

Oct 12, 2009

Arman dah setahun daa....

Salam..

Semalam 11/10/09 genap la my little hero tu setahun..

Tak sangka dah pejam celik pejam celik dah setahun si Muhammad Arman Harraz tu...

Mulut nye semakin ringan skg berckp..

Semua benda org kata ke org suruh ke dia dah paham.

Tapi satu aje yg belum..

Dia tak bleh lagi berjalan huhuhuh

Kalau meniti dari meja ke meja dah boleh dah..

Berdiri sendiri pon dah boleh cuma..

Nak melangkah sendiri aje dia lenguh lutut lagi huh!

Nmpak gayanye mcm kakak nye jgk ler

Setahun 2bulan baru bleh jalan kot..

Tak sabar nk tgk dia jalan!

Kasut barunye sedang menunggu tuh!

Tuk Arman befday present nye cam lambat skit next week la kot baru bleh bagi..

Sbb nye aku mmg terlupa yg befday nye semalam!

hish apa la mama nye ni kan!

Befday anak sndri pon tak hingat!

Ntah apa yg aku pkir ntah..

Iyela sbb nye last week n this week ni cam buzy ngn open house..

Tiap minggu ada org jemput..

Rezki jgn tolak kannn

Chon plak raya kali ni mcm suke je bwk kami g umah kwn2 nye..n kwn2 aku..

Agaknye sbb nk tunjuk little hero nye tu kot..

Anyway tuk my little hero....

Hepi belated befday...

Moga hero mama ni cepat mmbsar..

Dengar ckp mama n papa..

& jadi sorang anak yg soleh! inysAllah!

Hadiah bsar nnti next week k! insyaAllah! tunggu!



Ni plak video yg sempat aku amik masa kami kat kg aritu dah pndai pnjat tangga si Arman tu

video

Oct 1, 2009

Final part psl raya

Salam..

Rasanye ni entry last psl raya kot...

Kali ni aku nk cite psl my hubby - Chon.

Chon ni slalu aje bagi aku teruja or kadang2 make me impressed.

Kdg2 tak penah terpkir dik otak aku yg dia akan buat or behave mcm tu..

Ari khamis aritu b4 kitaorg nk balik Kedah..

Dia amik cuti sbb nk g shopping2 kat KL..

Aku lak keje lagi time tuh.

So dia pegi la SOGO n Jalan TAR.

Katanye nk beli t.Shirt.

SOGO plak buat sale gile2 nye hari tu.

Ada satu part tu kat tingkat atas bhgn pinggan mangkuk..

Dia nampak ada ramai kaum2 wanita berebutkan barang..

Dia cam teruja.

Dialog Chon time tuh -

"Ish apa benda la ppuan2 tu dok berebut kan"

"Klau bini aku ada nih pasti dia pon p berebut sekali!"

"Takpe la aku bagi pihak bini aku...aku redah jgk ler"

Bila dah smpai dekat-dekat...

"Oooo benda ni yg direbutkan!" Sambil memegang benda tuh.

"Tengok harga sket" Sambil membelek..

"Uish murah nye!"

"Bleh la beli kat mama nih!"

"Pasti bini aku suka!"

Dengan riang dan gumbira nye dia pon amik le dua!

Chon plak balik awal tepat2 time aku balik keje.

So dia amik la aku kat KL.

Kitaorang pon balik la sekali.

Sekali aku jenguk kat belakang..

pergh mak aih! byk jgk barang2 yg di soping nye..

Takpe...duit dia...

Then dgn senyum sinis nye Chon kata kat aku..

"Mama..abang ada beli something kat mama.."

"Ada kat belakang tu..amik yg dlm plastik SOGO"

Dlm ati aku...wah ada benda menarik ke utk aku?

Baju? Tudung? Brooch? Alat make-up?

Tup2 tgk2 upanya benda kat bawah ni...

Ini la spesel nye tuk aku...

Aceli bukan tuk aku tuk umah aku...




Tgk la pricenye murahkan...

Even takde sale pon aku rasa still jgk murah.


Cantik jgk bekas nye.

Kaca n besar la jgk.

Chon kata nmpak cantik skit tuk letak biskut raya!

Aku igt nk letak dlm Tupperware aje.

Takpe..ok gak klau tak guna sekali pon,

aku akan simpan bekas ni tuk rumah baru nnti


Apa-apa pon aku suka sgt ngn bekas kuih nih!

Bukan senang nk suh Chon beli!


Ok ni plak biskut raya dari kampung yg aku suka sangat

Biskut ni aku order dari kg.


Dua-duanye berasaskan kacang gajus.

Harga nye murah tapi yg penting sedap!


Menu di hari raya ke-4

Salam..

Raya ke-4 aritu.

Abang sulung Chon buat open house tapi

lebih kepada makan2 sedara mara.

Meriah la jgk smpai aku terlupa nak snap gambar2

ketika aktiviti sbuk menyibuk itu.

Aku seperti biasa la akan buzy di dapur

So mana yg sempat aje la.

Kami ada buat BBQ daging n ikan tapi tak sempat nk snap depa dah abis bakar
sedih

Yang lain2 menu tu mmg menu kampung betul (iye la mmg kampung pon hehehe)

1. Gulai nangka
2. Masak lemak pucuk ubi kayu
3. Sambal udang
4. Kerabu taugeh
5. Kerabu jantung pisang
6. BBQ daging n ikan
7. Sambal belacan
8. Ulam-ulaman

Kami makan berhidang dah lapar sgt tak igt dah nk snap gamba huhhuh


Masak lemak pucuk ubi kayu


Ulam-ulaman


Kerabu jantung pisang


(hish nmpak perut buncit plak kat gambar ni huh!)

berlatar belakang kan umah yg baru nk dibina..

Umah baru family Chon..yg sblh kami tu umah lama..

Tak sabar nk tunggu umah baru tu siap!