Jan 30, 2009

Kantoi

Insiden yg aku takut terjadi nmpak nyer terjadi jgk aku kat opis around kol 10 – 12pg mmg la time aku ngantuk. Pagi ni aku ada meeting ngn Korean (company’s client), ada la dua org sorang ni nama Hyon sorang lagi Kim. Yg slalu deal ngn aku si Hyon. Kami tgh tunggu partnership dari India ni masuk opis untuk access our portal. Tup2 tunggu punya tunggu aku pon terlelap seketika..then masa time terlelap ni la si Hyon tu menyapa aku..Alamak kantoi dengan mata yg separuh terbuka aku angguk-anggukan ajer malu2 sgt pasti la dia tau aku ni tido huhuhuhu (pasti depa ngumpat aku lepas tu huhuhu)

Eyeglasses

Semalam kami skluarga pegi Mines utk buat spec aku. Aku nak cari frameless nyer spec sbb aku dah muak tgk muka aku ngn full frame rasa mcm tak lawa so nak plak yg rimless. So kami pun pegi la shoplot favorite Chon. Kat sini byk spec yg cantik2 brand Solvi Titus tapi full frame la yg rimless nyer tak best lgsg. Takkan aku nak boria ngn Chon kot tak best la. Chon marah kat aku katanyer klau nak yg rimless baik amik yg spec lama dia nyer. Dia nyer spec mmg la nmpak elok lagi sbb Silhouette kan tapi takmo la... aku nak yg baru..dia pon pkai yg baru so aku pon nak gak pattern lain kan! Lagi pon duit aku kan...Chon kata aku tak cantik klau pkai rimless, salesman tu pon kata fullframe ssuai ngn muka aku yg tembam ni tapi mslhnyer aku nak jgk yg rimless! (Aku ni degil) Aku dok mencari-cari takde jgk yg berkenan then pegi lagi satu shoplot pon aku tak berkenan jgk perut pon sudah berbunyi terpaksa pegi makan dlu sbb Chon dah lapar sgt...kami pegi makan kat foodcourt dia order mee wantan aku? nothing ntah ler aku tak rasa lapar plak padahal aku lapar je masa awal tadi agaknyer lepas kena marah ngn Chon psl spec tu terus takde selera. So atleast takde la aku rasa gemok sgt hahahha..Arman plak berjaya aku tido kan so baru slesa skit nak berjalan-jalan. Then kami continue cari kedai lain kami naik ke tingkat 3, usha2 kat situ aku mcm terberkenan satu spec ni brand Esprit tapi mslhnyer full frame! Bila Chon tgk aku pakai dia kata cantik, salesgirl ni pon kata cantik..time tu Arman lak jaga lapar susu! Then tanpa pkir lama2 aku amik jgk yg fullframe tu design nyer pon cantik yg penting kualiti nyer. Ari sabtu ni baru siap tak sabar plak nak pkai. Ini la bakal eyeglasses aku..

Jan 29, 2009

Semenjak aku keje kat KL ni selera makan makin bertambah-tambah tak tau la knapa tension kot..Pagi tadi aku beli ns lemak, muruku, air soya & buah betik and it cost for RM6.80 then lunch aku mkn Spicy and Sour Pan Mee (mee ni mmg sedap pedas rasanye ala2 mee udang cina klau sapa2 nak rasa cuba la beli kat Avenue K mmg berbaloi, nanti la bila2 aku mkn lagi aku amik gambarnyer) + Ice Lemon Tea = RM7.50 pastu aku beli asam2 plak RM4 so total smua RM18.30. Uish klau tiap2 ari mcm ni kopak aku! Ntah la sbb aku ni still dok nyusu bdn lagi aku slalu akan terasa lapar tak boleh nak control sgt. Org kata nyusu badan boleh kurus tapi aku tak boleh la aku sntiasa rasa lapar…ish bila la nak kurus ni risau aku…
Mata sebelah kanan aku ni rasa mcm membengkak skit tak tau la knapa agaknye sbb contact lense yg aku pakai kot takpe husben aku kata nak wat spec aku malam ni mlm ni kuar lagi pegi Mines jer. Aku nak wat spec yg frameless.

Mee Bandung Muar kat Kajang

Semalam kami sekluarga pegi makan mee bandung Muar kat kajang sedap tau tapi mee nyer skit rasa tak puas makan sepinggan (ish nmpak sgt aku ni kuat mkn). Masa tu hujan lebat sgt sambil menikmati mee bandung muar yg panas2 aku smpai tak sedar Arman smpai tertido dlm dakapan aku sian dia..

Cuti2 msia

Aku ni asik dok dgr cite org p bercuti jer aku bile ntah tapi actually aku lebih suka balik kg asal ada cuti pnjang skit jer balik kg. Sementara aku masih ada kg masih ada mak bapak kat kg ni aku akan balik klau depa dah takde nnti kang rasa nyesal plak tak balik sblm ni...Tapi bila sebut bab2 balik kg ni aku ngn husben aku ni pasti akan gaduh psl umah sapa nk dok lama...itu la mslhnyer klau kawen ngn org senegeri...husben aku kata klau dah kawen isteri adalah hak sepenuhnya bagi suami so si suami bleh buat apa saja yg dia suka sbb alasannyer dah mmg termaktub dlm hukum yang isteri mmg kena ikut suami (betul ker?) tapi bagi aku si suami tu hendaklah berlaku adil sbb si isteri pon masih ada mak bapak..dia pon nak jgk berbakti pada mak bapak dia nak jgk makbapak dia hepi kan..hurm tu la smua kuasa ada di tangan suami...tapi si suami hendaklah juga bertimbang rasa. Ish panjang plak aku berleter ni kan...ok kita tukar topik lain plak.

Kemarin pegi keje jalan lengang jer sampai awal kol 8.20am padahal bertolak lewat jgk kol 8.00am. Yang lambat tu bukan apa aku terlupa bw susu aryna & arman so patah balik lambat jgk ler dlm hati ni dok kira nnti Officemate aku tu marah ler kat aku sbb lambt tapi bila dikira-kira aku jarang lambat slalu ontime klau tak ontime aku terawal skit so takpe la kot heheheh.

Then smpai opis terus call adik aku tnya perkembangan perbicaraan kes rumahtangganyer so tanggal 28/01/09 pukul 10.00 pagi adik aku telah diceraikan dengan talak 1. Bila dengar tu aku rasa sedih la jgk sbb nyer masa depa kawen aku rasa best sgt sbb aku adalah antara org yg paling sibuk masa kenduri tu. Depa kawen masa raya haji thn 2007 kira baru setahun jer...nak buat cmner dah takde jodoh kan...Aku doakan depa dua org tabah mengharungi hidup baru. Sian adik aku tu dah lekat title JANDA kat dia...sabarla Yani yer ada hikmahnyer...


Dari kiri adik aku (mohd Farid), adik aku yg dinyatakan, yg dukung anak tu aku time tu aryna baru 8bulan then adik bongsu aku (Shidah) yg kt blkg skl tu la my ex adik ipar.

Balik Kg

Masa balik kg CNY baru2 ni jalan takde la jam sgt kira ok2 la keta mmg byk tapi bergerak... takde la aku tensen mcm last year nyer CNY sesak gila2 punya! Balik kg as usual pasti ke rumah husben aku dlu kat Pantai Prai kami bertolak kol 9mlm smpai kol 3pg. Smpai jer umah mertua mak&ayah Chon (panggilan utk husben aku) tak tido lagi dok tunggu kami so apalagi anak2 aku kena kacau la sembang2 (satu je la aku tensen klau balik umah mertua aku ni klau anak2 aku ni tido depa suka la nk kejut2kan apalah salah nyer klau ditunggu pagi esok..) Aryna tu klau dah dikacau waktu tido nyer jangan harap ler dia nak tido smula nak org main ngn dia takkan la aku nk kena berjaga smpai pagi esok kot aku pon ngantuk jgk lain la klau org yg kcau tu dok mlayan dia smpai ke pagi ni tak pas di kacau nyer pastu masing2 masuk tido...Aryna? of cos le dia dah tak ngantuk sapa yg nak main ngn dia? Aku ngn Chon jgk...sib baik si arman tu senang plak tido klau tak lagi mampus la kami dok mlayan... tapi disebabkan aku ngantuk gila2 nyer aku paksa jgk aryna tido sian dia nangis2 nk kuar kelambu nk ajak org main last nangis nyer nangis gempaq mcm2 tido jgk dia pastu bila aku bangun smyg subuh dia pon bangun skl sbb dgr bunyi chicken...ish anak aku ni...

Nantikan kemunculan

Hi...dah lama aku tak update blog ni aritu rasa mcm rajin sgt nak buat blog sndri..ntah ler masa pregnant kat arman rasa rajin sgt mcm2 benda nak buat last2 tak terbuat jgk huhuhu...

Alhamdulilah akhirnya aku dah slamat melahirkan baby boy yg cute sgt (cute tu bukan ape sbb muka dia sebijik mcm muka aku kekkekek) lagi pon mmg mengharap kali ni baby boy.

Ni lah hero aku ensem tak? hihihi smua family aku kata muka dia mcm muka abg aku..abg Jan tapi iye lah kot kira tu muka aku la tu...gambar ni diambil oleh my hubby lebih kurang satu minit dikeluarkan dari perut aku..

Kali ni branak terpaksa caesar lagi nampak nyer impian aku untuk dpt anak ramai tak dpt ler (klau boleh nak anak smpai 7) tapi tu la slalunya apa yg dirancang tu tak slalunya menjadi dan apa yg kita nak tu tak semestinyer akan dapat...

Ini adalah dugaan utk aku sbb mungkin slama ni apa benda yang aku nak aku dah dapt so kali ni Allah nak uji tahap iman aku huhuhu alhmdlh aku sabar...

Benda yang paling aku nak dalam hidup ini adalah nak bersuamikan Pisal Abd Ghani..Alhamdulillah aku mmg dapat berlaki kan dia rasa syukur sangat2. Aku dah lama minat kat dia sejak sekolah tingkatan tiga lagi aku dah gatal ahaks! Ni la Pisal skg ni nama dia Faisal@Pisal... Ini lah org yang aku sayang sangat selepas family aku..Ish mcm plak aku nak cite nnti lah kita continue sbb nye aku rasa tiba2 ada byk keje..